Bruxelles amenință că va interzice Twitter dacă Elon Musk încalcă regulile privind libertatea de exprimare

27 Apr 2022
Bruxelles amenință că va interzice Twitter dacă Elon Musk încalcă regulile privind libertatea de exprimare

Reacția instituției a apărut dupa vânzarea site-ului web către miliardarul „absolutist al libertății de exprimare”, scrie The Telegraph.

Autoritățile de reglementare de la Bruxelles l-au avertizat pe Elon Musk că sunt pregătiți să interzică Twitter dacă încalcă regulile privind discursul instigator la ură, pe fondul unei reacții a instituțiilor asupra preluării rețelei de socializare în valoare de 43 de miliarde de dolari (35 de miliarde de lire sterline) .

Thierry Breton, țarul economic al Uniunii Europene, a spus că orice companie care operează în Europa trebuie să respecte regulile blocului - și, dacă va fi necesar, va lua măsuri pentru a forța Twitter să facă acest lucru.

In SUA, politicienii democrați au atacat acordul și au avertizat că acesta ar putea anunța revenirea fostului președinte american Donald Trump pe site .

Senatorul din Massachusetts Elizabeth Warren, un critic vocal al lui Musk, care a cerut o taxă pe avere, a numit preluarea „periculoasă pentru democrația noastră”.

Musk, cel mai bogat om din lume, s-a angajat să protejeze Twitter ca o „piață digitală a orașului” și s-a descris ca fiind un „absolutist al libertății de exprimare” dar s-a confruntat cu o reacție imediată din partea politicienilor de pe ambele maluri ale Atlanticului, pe fondul îngrijorărilor că miliardarul ar putea să își relaxeze regulile de moderare ale Twitter.

 

„Fie că este vorba de mașini sau de rețele sociale, orice companie care operează în Europa trebuie să respecte regulile noastre. Domnul Musk știe bine acest lucru.”

"Dacă Twitter „nu respectă legea noastră, există sancțiuni - 6% din venituri și, dacă acestea continuă, interzice să opereze în Europa” a mai spus Thierry Breton, comisarul UE pentru Piața Internă, pentru Financial Times

Twitter a refuzat să comenteze.

Îngrijorare și în Marea Britanie

„Indiferent de proprietate, toate platformele de social media trebuie să fie responsabile, iar asta include protejarea utilizatorilor lor de daune pe site-urile lor” a declarat reporterilor purtătorul de cuvânt al prim-ministrului Boris Johnson.

Partidul Laburist a spus că Twitter trebuie să fie rugat să-și schimbe modul în care își operează afacerea dacă platforma acordă prioritate postărilor care promovează „știri false și abuzuri” . 

Democrații sunt îngrijorați în special de potențialul Twitter de a provoca revolte politice înaintea alegerilor intermediare din noiembrie. Preluarea este de așteptat să dureze aproximativ șase luni.

Un purtător de cuvânt al Casei Albe a avertizat că președintele Joe Biden este „îngrijorat cu privire la puterea platformelor de social media, inclusiv Twitter și altele, de a răspândi dezinformare”.

Alte stiri din Externe

Ultima oră