Joe Biden e îngrijorat de puterea rețelelor sociale după ce Elon Musk a cumpărat Twitter

26 Apr 2022
Joe Biden e îngrijorat de puterea rețelelor sociale după ce Elon Musk a cumpărat Twitter

La mai puțin de două săptămâni după ce a anunțat că vrea Twitter, Elon Musk a ajuns luni la un acord cu consiliul de administrație al companiei pentru a cumpăra rețeaua de socializare la un preț de 54,20 de dolari pe acțiune, adică aproximativ 44 de miliarde de dolari. Obiectivul miliardarului american șeful Tesla și SpaceX: să apere libertatea de exprimare, scrie La Tribune. 

„Libertatea de exprimare este piatra de temelie a unei democrații funcționale, iar Twitter este piața digitală a orașului în care sunt dezbătute chestiuni vitale pentru viitorul umanității”, a spus Musk într-o declarație inclusă în comunicatul de presă care anunță acordul.

Mișcarea lui Elon Musk face parte dintr-o tradiție de preluare de platforme media influente de catre miliardari, cum ar fi preluarea de către Rupert Murdoch a New York Post în 1976 și Wall Street Journal în 2007, precum și achiziția Washington Post de către Jeff Bezos în 2013.

Biden e îngrijorat pentru dezinformare, Obama considera ca rețelele sunt "un pericol"

Casa Albă a refuzat să comenteze luni despre preluarea, dar a spus că președintele Joe Biden este îngrijorat de mult de puterea rețelelor sociale.

„Preocupările noastre nu sunt noi”, a spus purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Jen Psaki, adăugând că platformele trebuie trase la răspundere.

„Președintele a vorbit de mult despre preocupările sale cu privire la puterea platformelor de socializare, inclusiv Twitter și altele, de a răspândi dezinformare”, a adăugat ea.

„Acum, Trump va folosi Twitter pentru a face mult mai multe daune pentru a recâștiga puterea în 2022 și 2024, în timp ce Elon Musk nu a dat nicio indicație că va face ceva pentru a-l opri”, a declarat Mary Anne Marsh, un strateg democrat veteran, pentru CNBC.

Donald Trump spune că nu va reveni pe Twitter

Donald Trump a declarat, luni, la Fox News, că nu se va întoarce pe rețeaua de socializare, chiar dacă contul îi va fi restabilit în urma preluării platformei.

Fostul președinte american Donald Trump nu va reveni pe Twitter, în ciuda anunțului preluării rețelei de socializare de către șeful Tesla și SpaceX, Elon Musk, a anunțat acesta luni, 25 aprilie, presei Fox News. „Voi continua să folosesc Truth”, rețeaua sa de socializare lansată în februarie anul trecut, a indicat republicanul, în speranța că „Elon îmbunătățește Twitter (...) care are roboți și conturi false”.
Fostul președinte Donald Trump și-a lansat propria rețea de socializare, Truth, în numele libertății de exprimare în februarie anul trecut, după ce a fost interzis de pe Twitter, Facebook și YouTube în urma revoltelor de la Capitoliu.

Săptămâna trecută, fostul președinte american Barack Obama a numit rețelele sociale un pericol pentru democrație.

Alte stiri din Externe

Ultima oră