Brigitte Bardot declară război Australiei

22 Iul 2015
Brigitte Bardot declară război Australiei
Brigitte Bardot, fostă vedetă a marelui ecran și actuală apărătoare a drepturilor animalelor, a condamnat cu fermitate planurile guvernului Australiei de a stârpi pisicile maidaneze, calificându-le a fi ”ridicole și inumane”.

Potrivit Daily Mail, Brigitte Bardot a anunțat că va face tot ce-i stă în putință pentru a zădărnici îndeplinirea promisiunilor. ”Ar fi un adevărat genocid. Pe lângă faptul că este o cruzime să ucizi o pisică, este și inutil, având în vedere că cele rămase se vor înmulți la fel de repede”, a declarat fosta divă, acum în vârstă de 80 de ani.

Guvernul australian si-a anuntat planul ca, pana in 2020, sa fie eutanasiate doua milioane de pisici, dupa ce au fost trecute oficial pe lista daunatorilor.

Potrivit autoritatilor, masura a fost gandita pentru a proteja nenumaratele specii care risca sa dispara din cauza "comportamentului de pradator al pisicilor". "Pana in 2020, vreau sa vad ca doua milioane de pisici maidaneze au fost eutanasiate si sa avem cinci insule noi si 10 zone de pe continent libere de pisici. Tragem linie si anuntam ca nu vom mai vedea cum dispar specii din cauza lor", a atras atentia ministrul Mediului, Greg Hunt, delegat sa se ocupa de aceasta actiune, potrivit The Independent.

Alte stiri din Externe

Ultima oră