Bombe-n Chişinău! Poliția a descoperit arme și
cocktail-uri Molotov în mai multe clădiri din capitala Republicii Moldova

28 Mai 2015
Bombe-n Chişinău! Poliția a descoperit arme și <br />cocktail-uri Molotov în mai multe clădiri din capitala Republicii Moldova
Poliția din Chișinău a descoperit, ieri, mai multe arme și bombe artizanale în trei clădiri din capitala Republicii Moldova. Ministrul moldovean de Interne nu a vrută să facă vreo legătură cu reținerea a 11 membri ai unei grupări care intenționau să participe în războiul din Siria de partea grupării Statului Islamic.
 
Fostul ministru adjunct de interne, Ghenadie Cosovan, nu a exclus, într-o declarație televizată, pregătirea unor acțiuni de destabilizare a situației în Republica Moldova, după scenariul din Ucraina și din alte foste republici sovietice.
 
Iulian Caraman, şeful Centrului Antiterorist din cadrul Serviciului de Informaţii şi Securitate, a declarat că "acele dispozitive explozive, acele cocktailuri Molotov nu sunt utilizate în pregătirea atentatelor teroriste". 
 
"În cazul nostru, eu cred că mai mult putem să vorbim despre eventuale pregătiri ale unor dezordini în masă", a spus Caraman, citat de publika.md.
 
De aceeaşi părere este şi şeful interimar al Inspectoratului General al Poliţiei, Gheorghe Cavcaliuc.
 
"Nu pot afirma că aceste obiecte care au fost depistate erau destinate pentru a pleca în exterior. În mare parte cred că erau destinate utilizării în Republica Moldova", a declarat Cavcaliuc.
 
După descoperirea bombelor artizanale, arme şi detonatoare,șeful interimar al IGP a declarat că, timp de 72 de ore, vor fi desfășurate verificări în întreg municipiul Chişinău. (V.M.)
 

Alte stiri din Externe

Ultima oră