VIDEO. Blocadă în centrul Chişinăului. Cine sunt şi ce vor protestatarii

03 Oct 2015
VIDEO. Blocadă în centrul Chişinăului. Cine sunt şi ce vor protestatarii
Protestatarii proruşi au blocat centrul Chişinăului, în noapte de vineri spre sâmbătă . Simpatizanţii Partidului Socialiştilor şi Partidului Nostru au blocat bulevardul Ştefan cel Mare, instalând corturi pe o distanţă de câteva sute de metri.

Manifestanții sunt nemulţumiţi că președintele R. Moldova Nicolae Timofti nu a demisionat, scrie agora.md.

Liderii partidelor pro-ruse, Dodon și Usatîi, au declarat că aceștia sunt primii pași în planul lor de rezervă pentru demisia lui Timofti. „Am blocat bulevardul în conformitate cu toate prevederile legale”, a scris Dodon pe pagina sa de Facebook. „Ni s-au alăturat sute de oameni. Am trecut pe partea carosabilă fiindcă eram mulți, iar iarba din fața Parlamentului nu era frumos să o călcăm”, a explicat și Usatîi.

Primarul Chisinaului, Dorin Chirtoaca, susţine însă că protestul este ilegal si este organizat de Moscova, prin marionetele sale de la Balti si Chisinau.

Pe de altă parte, platforma civică 'Demnitate și Adevăr', organizatoarea protestelor antiguvernamentale ce au loc de aproape o lună în centrul Chișinăului, a solicitat ambasadelor acreditate în Republica Moldova să monitorizeze acțiunea de protest din mâine, scrie rfi.ro.

Organizația a făcut în același timp apel la presa străină să urmărească acest eveniment, la care se așteaptă o participare de peste 100.000 de persoane.

Conform publika.md, Bulevardul Ştefan cel Mare din Chişinău, între intersecţiile cu străzile Serghei Lazo şi Maria Cebotari este blocat de protestatarii din "Orăşelul Victoriei". La miezul nopţii, aceştia şi-au instalat corturile chiar pe carosabil.

Transportul public este întrerupt în zonă, iar zona este inconjurată de poliție.

Citiţi mai multe ştiri din Externe!



Alte stiri din Externe

Ultima oră