Biserica Ortodoxă Rusă și ISIS şi-au declarat reciproc „razboi sfânt”

16 Oct 2015
Biserica Ortodoxă Rusă și ISIS şi-au declarat reciproc „razboi sfânt”
Gruparea terorista Statul Islamic (ISIS) a declarat razboi sfant – Jihad – Moscovei și Washingtonului, ca raspuns la anuntul purtatorului de cuvant al Bisericii Ortodoxe Ruse, care a numit acțiunile Rusiei în Siria fiind o „lupta sfântă”, scrie Nezavisimaia Gazeta, citată de paginaderusia.ro. Într-o înregistrare audio, așa-numitul secretar de presă al ISIS l-a citat pe reprezentantul Bisericii ruse, Vsevolod Ciaplin, care a numit acțiunile Rusiei în Siria „lupta sfânta” (dar nu a menționat numele lui) și a adăugat că „Rusia va fi învinsa”.
 
Abu Mohammed al-Adnani a cerut tineretului islamic sa aprindă „flacăra războiului sfânt” împotriva americanilor şi ruşilori care au pornit într-o „cruciadă împotriva musulmanilor.”
 
Apelul lui Adnani (foto) este primul anunț oficial al ISIS care vizeaza Rusia. Moscova spera insa ca mentionarea numelui sau la categoria si altii va atrage mai putin atentia musulmanilor din intreaga lume, in comparatie cu obiectivul principal al islamistilor – SUA.
 
Totodata, jihadiștii au confirmat moartea lui Abu Al-Motaz Qureshi, cunoscut de asemenea sub numele de Ahmad Fadhil Hayala.
 
Acesta a fost mâna dreaptă a fondatorului ISIS Abu Bakr al-Baghdadi, fiind responsabil de livrarea de arme și recrutare. Hayala a fost principalul organizator al atacului asupra orasului irakian Mosul, în suburbiile caruia a si fost ucis.

Alte stiri din Externe

Ultima oră