Biden numește Japonia, India, China și Rusia țări „xenofobe” pentru că „nu vor imigranți”

03 Mai 2024
Biden numește Japonia, India, China și Rusia țări „xenofobe” pentru că „nu vor imigranți”

Într-o întâlnire de campanie de miercuri, președintele american Joe Biden a dat vina pentru dificultățile economice ale Chinei, Japoniei, Rusiei și Indiei pe „xenofobia” lor și pe faptul că „nu vor imigranți”, scrie Le Figaro

A făcut Joe Biden o nouă gafă  ? China și Rusia , rivale ale Statelor Unite, dar și India și Japonia, aliate ale Washingtonului, sunt țări „xenofobe” , a spus Joe Biden în cadrul unei întâlniri de campanie de miercuri. „De ce China se blochează economic? De ce are Japonia probleme? Și Rusia? Și India? Pentru că sunt xenofobi. Ei nu vor imigranți ”, a spus președintele american, potrivit unor remarci a căror transcriere a fost făcută publică abia joi.

Democratul în vârstă de 81 de ani a participat la un miting de campanie axat pe asiaticii americani . El va căuta un al doilea mandat în noiembrie, înfruntându-se cu fostul președinte republican Donald Trump. Aceste evenimente de campanie nu sunt nici filmate, nici înregistrate, dar o mână de jurnalişti participă şi oferă un raport scris. „Unul dintre motivele pentru care economia noastră crește este din cauza dumneavoastră și a altora. Pentru ce? Pentru că primim imigranți ”, a spus din nou Joe Biden.

„Este în ADN-ul nostru”

Dacă China și Rusia sunt rivale cu Statele Unite, comentariile lui despre Japonia și India sunt surprinzătoare. De când a devenit președinte, Joe Biden s-a străduit să consolideze legăturile cu aliații Americii din Asia , și în special cu New Delhi și Tokyo . De exemplu, l-a primit pe primul ministru indian Narendra Modi și apoi pe primul ministru japonez Fumio Kishida pentru cine de stat, o marcă rară a favorizării diplomatice.

„Punctul de vedere pe care îl apăra președintele și cred că oamenii din întreaga lume sunt conștienți de asta, este că Statele Unite sunt o țară de imigranți, este în ADN-ul nostru ”, a explicat purtătorul de cuvânt al Consiliului Național de Securitate, John Kirby, joi  într-un interviu de presă. „Aliații noștri știu foarte bine cât de mult îi respectă președintele, cât de mult acordă importanță prieteniei, contribuțiilor lor ”, a adăugat el.

Alte stiri din Externe

Ultima oră