Danezii nu mai au voie să facă sex cu animale. Bestialitatea, interzisă prin lege

22 Apr 2015
Danezii nu mai au voie să facă sex cu animale. Bestialitatea, interzisă prin lege
Sexul cu animale nu mai este legal în Danemarca. A fost până acum, dar legislația privind interzicerea bestialității tocmai a fost adoptată, dând câștig de cauză activiștilor pentru drepturile animalelor. Măsura aduce țara în concordanță cu Norvegia, Suedia, Marea Britanie și Germania, care au interzis, de asemenea, sexul cu animale.
 
Consiliul Etic danez pentru protejarea animalelor raportase anterior frecvența uluitoare cu care se organizau spectacole sexuale cu animale în cluburi si bordeluri.
 
Propunerile pentru noua legislație au fost anunțate în luna octombrie a anului trecut de către ministrul pentru Alimentație și Agricultură Dan Jørgensen, care a declarat că decizia sa a fost determinată de faptul că lipsa legilor care să interzică bestialitatea deteriorarau reputatia tării sale. "Am decis că ar trebui să banăm sexul cu animale. Acest lucru se întâmplă pentru numeroase motive. Cel mai important este faptul că, în marea majoritate a cazurilor, este un atac împotriva animalelor. Și, în toate circumstanțele, orice îndoieli cu privire la aceasta ar trebui să meargă în beneficiul animalelor, care nu-și pot da consimțământul. Prin urmare, sexul cu anumalele ar trebui să fie interzis."
 
Potrivit unui sondaj de opinie efectuat Gallup, 76 la suta din populația daneză au susținut interzicerea sexului cu animale. Restul au fost împotrivă.

Alte stiri din Externe

Ultima oră