ASCULTAŢI mesajul în franceză prin care ISIS revendică atentatele de la Bruxelles şi ameninţă cu altele

23 Mar 2016 | scris de Marina Constantinoiu
ASCULTAŢI mesajul în franceză prin care ISIS revendică atentatele de la Bruxelles şi ameninţă cu altele


După ce a revendicat atentatele, ISIS şi-a „oficializat” participarea la atacurile de la Maelbeek şi Zaventem şi printr-un mesaj audio, în limbile arabă şi franceză, difuzat în cadrul unui jurnal la postul de radio „Al Bayan”, scrie sudinfo.be.
„Combatanţi ai Statului Islamic au realizat o serie de atentate cu ajutorul centurilor cu eplozibili şi a dispozitivelor explozive, marţi, având ca ţintă un aeroport şi o staţie de metrou din centrul capitalei belgiene Bruxelles, o ţară care participă la coaliţia internaţională contra Statului Islamic”, a afirmat agenţia de presă Aamaq, şi afirmă şi mesajul audio, care înşiruie şi alte acţiuni ale oamenilor ISIS, promiţând, totodată, alte acţiuni, şi mai grave. Evident, dacă Allah va permite ca acestea să reuşească, după cum subliniază mesajul organizaţiei teroriste.
Întârzierea cu care reţeaua teroristă a reacţionat poate fi explicată uşor prin faptul că totul depinde de rapiditatea cu care teroriştii pot găsi o reţea securizată pentru a comunica. În plus, spun specialiştii în lupta antiteroristă, este nevoie ca mesajul să fie validat de capii reţelei, ceea ce ia ceva timp.

Un bilanţ încă provizoriu al atentatelor de la aeroportul internaţional din Bruxelles şi de la metroul din capitala belgiană indică 31 de morţi şi 260 de răniţi.

Alte stiri din Externe

Ultima oră