Bastion ISIS în inima Europei! Teroriștii cumpără în SECRET pământ într-un sat izolat, aproape de România

20 Iul 2015
Bastion ISIS în inima Europei! Teroriștii cumpără în SECRET pământ într-un sat izolat, aproape de România
Jurnaliștii de la Sunday Mirror au făcut o dezvăluire îngrijorătoare. Potrivit publicației britanice, gruparea teroristă ISIS cumpără masiv teren într-un sat izolat din Bosnia, scopul fiind stabilirea unor tabere de antrenament.
 
Serviciile de securitate cred că în satul Osve din Bosnia, aflat la aproximativ 400 de kilometri de granița cu România, jihadiștii au pus la punct o bază principală, de unde poate porni atacuri devastatoare împotriva Occidentului. 
 
Osve le oferă teroriștilor o poziție strategică cheie, datorită apropierii sale de Marea Mediterană, folosită de extremiști din Siria, Irak și Africa de Nord.
 
Conform Sunday Mirror, în ultimele luni, 12 teroriști ISIS antrenați în Osve au plecat în Siria, cinci dintre ei fiind uciși în atacuri.
 
"Din acest sat, foarte multe persoane pleacă în Siria și o fac în mod constant. Multe proprietăți achiziționate de jihadiști se află pe un deal, unde posibilitatea de a fi văzuți este extrem de redusă. Este o amenințare majoră. Toți cei antrenați acolo sunt gata oricând să răspundă apelului la jihad", a declarat expertul militar Dzevad Galijasevic.
 
Locul ales de ISIS nu poate fi localizat prin GPS, iar drumurile de acces sunt extrem de abrupte. Multe case par a fi abandonate sau construite doar pe jumătate, iar în zonă pot fi văzute persoane purtând haine islamice.

 
Un sătean le-a spus jurnaliștilor britanici că se teme de faptul că zona a devenit un "cuib al teroriștilor".
 
"În fiecare săptămână se aud focuri de armă dinspre pădure. Nu știu ce fac acolo, dacă trag la țintă sau nu, dar se întâmplă în mod regulat. Este îngrijorător să aflu că jihadiștii cumpără terenuri aici. Mi-e teamă pentru familia mea", a declarat un localnic. 
 
Bosnia este un loc ideal pentru jihadiștii care călătoresc ilegal din Siria spre Grecia, via Turcia, iar apoi prin Macedonia și Serbia. În plus, armele pot fi obținute mai ușor în Bosnia decât în alte părți ale Europei, ca urmare a conflictelor din anii '90.

Alte stiri din Externe

Ultima oră