Sagrada Familia va deveni cea mai înaltă clădire religioasă din Europa

24 Oct 2015
Sagrada Familia va deveni cea mai înaltă clădire religioasă din Europa
Lucrările la cea mai cunoscută biserică neterminată, La Sagrada Familia din Barcelona, se vor încheia curând şi la timp pentru a marca 100 de ani de la moartea arhitectului său, Antonio Gaudi, în 2026, scrie christiantoday.com.

Peste 10 ani, când vor fi gata şi cele 6 turnuri, celebra basilică din Barcelona va fi cea mai înaltă clădire religioasă din Europa. Turnul central Isus Cristos va fi cel mai înalt, ajungând la 172,5 metri şi situând catedrala peste cea din Ulm, Germania, care are 162 de metri. 

Turnul lui Isus Cristos va avea o cruce în vârf, iar celelalte cinci turnuri din apropiere vor fi dedicate Fecioarei Maria şi celor patru Apostoli. Jordi Fauli, care este arhitect-şef din 2012, a spus într-o conferinţă de presă că turnul central va fi o minunăţie arhitecturală care va atrage milioane de vizitatori, peste cei 3,2 milioane care vin deja în fiecare an.

Bugetul alocat pentru construcţiile la basilică este de 25 de milioane de euro anual. Fauli a mai spus că va fi construit şi un mic amfiteatru, aflat la o înălţime de 60 de metri deasupra nivelului de jos al bisericii.

Cunoscută ca şi "Catedrala săracilor", finalizarea basilicii vine într-un moment în care Gaudi, supranumit şi Arhitectul lui Dumnezeu, este propus pentru beatificare şi canonizare. În prezent, basilica este realizată în proporţie de 70%, deşi piatra de temelie a fost pusă în 1882.


Citiţi mai multe ştiri din Externe!


Alte stiri din Externe

Ultima oră