Bashar al-Assad, întâlnire "de lucru" la Moscova cu Vladimir Putin. Anunțul făcut de purtătorul de cuvânt al Kremlinului

21 Oct 2015
Bashar al-Assad, întâlnire
Președintele sirian Bashar al-Assad s-a întâlnit, marți seara, la Moscova, cu Vladimir Putin. Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a anunțat că vizita lui Assad în Rusia a fost „una de lucru”, cei doi discutând campania lor militară comună împotriva militanților islamiști în Siria, scrie independent.co.uk
 
Peskov a mai spus că discuțiile s-au axat pe lupta împotriva „grupurilor teroriste” și continuarea operațiunii militare a Rusiei în Siria, inclusiv a loviturilor aeriene. 
 
Vizita la Moscova a liderului de la Damasc, prima sa deplasare în străinătate de la izbucnirea, în 2011, a conflictului sirian, are loc pe fondul campaniei militare ruse lansate în Siria la 30 septembrie. Moscova susține că operațiunile sale vizează grupările teroriste, în special Statul Islamic. 
 
Însă SUA, care conduc coaliția internațională ce efectuează de un an lovituri aeriene împotriva grupării jihadiste din Siria, acuză Moscova că intevenția sa are de fapt ca scop salvarea regimului de la Damasc, condus de aliatul său, președintele Bashar al-Assad.

Alte stiri din Externe

Ultima oră