Panică în New York: Peste 100 de americani infectați de o bacterie răspândită prin aerul condiționat. Opt dintre ei au murit

12 Aug 2015
Panică în New York: Peste 100 de americani infectați de o bacterie răspândită prin aerul condiționat. Opt dintre ei au murit
Cel puțin 8 persoane au murit, 92 au fost spitalizate și 113 au fost afectate de epidemia de legionelloză din New York. Primarul metropolei americane, Bill de Blasio, a precizat că cele 8 persoane decedate erau în vârstă și aveau probleme de sănătate.
”Boala legionarului” este o formă de pneumonie cauzată de bacteria Legionella, care se răspândește prin circuitele urbane de distribuție a apei calde, sistemele de climatizare și lagunele industriale.Bacteria a lovit pentru prima dată în 1976, într-un hotel din Philadelphia, când a provocat moartea a 29 de persoane care participau la Conferința Legionarilor. De acolo și-a căpătat și numele.

De la începutul epidemiei la New York, ea a fost găsită în turnurile de climatizare a cinci imobile din sudul cartierului Bronx. Turnurile au fost dezinfectate, relatează USA Today.

Bilanțul era în weekendul trecut de patru morți, 71 de persoane afectate și 55 spitalizate. El a trecut apoi la șapte morți, 86 de bolnavi și 64 de persoane spitalizate, înaintea noului bilanț de miercuri seara.

De Blasio a reamintit că boala nu este contagioasă: 'Vreau să reamintesc că boala nu este contagioasă, că ea nu poate trece de la o persoană la alta. Nu există riscuri pentru aprovizionarea noastră cu apă”. Cei mai vulnerabili sunt fumatorii și persoanele în vârstă, a mai spus edilul New York-ului.

Alte stiri din Externe

Ultima oră