Un avion a fost întors din drum, fiindcă trei copii riscau să rateze înmormântarea tatălui lor

04 Ian 2016 | scris de Istvan Deak
Un avion a fost întors din drum, fiindcă trei copii riscau să rateze înmormântarea tatălui lor

Este o dovadă de omenie ieșită din comun, chiar dacă experții din aviație vor susține că a fost un gest nebunesc care îi va atrage pilotului penalități pentru daunele materiale cauzate companiei aeriene.

Un pilot al companiei aeriene regionale Endeavor Air, deținută de gigantul Delta Airlines, a decis să întoarcă avionul de pe pista de decolare, dupa ce a observat că o mamă și cei trei copii ai săi au ajuns prea târziu la poarta de îmbarcare și riscă să rateze înmormântarea tatălui lor.

Conform ABC News,  avionul se afla în drum spre pista de decolare când Marcia Short și cei trei copii au ajuns la poarta aeroportului Minneapolis din statul american Minnesota.

Citește și:

Top 10 companii aeriene din lume: doar 3 sunt din Europa, 2 operează și în România

Zborul lor din Phoenix la Minneapolis a aterizat cu o întârziere de 90 de minute, astfel că au avut la dispoziție doar șapte minute pentru a prinde legătura spre Tennesee.

“Când am ajuns la poartă, ușile erau deja închise. Fiul meu și cu mine am făcut semne disperate pilotului, iar cele două fete au izbucnit în lacrimi. I-am implorat să nu plece fără noi”, scrie Marcia, pe Facebook.

Întâmplător, căpitanul Adam Cohen a văzut din cabină semnele disperate ale familiei și a decis să întoarcă avionul.

Citește și:

Vinerea, ziua în care nu trebuie să cumperi bilet de avion

“Sunt nespus de recunoscătoare pilotului și co-pilotului. Au făcut un cadou familiei noastre, pe care nu cred că altcineva l-ar fi făcut”, susține Marcia. Bărbatul ei a decedat la cinci luni după ce a fost diagnosticat cu cancer la plămâni.

Compania aeriană a înțeles repede că este un moment prielnic pentru marketing și a lăudat acțiunea spontană a piloților.

“Decizia de a reveni la poartă este un exemplu fantastic de omenie, de care dorim să aibă parte toți pasagerii noștri când aleg să călătorească cu noi”, se arată într-un comunicat al Endeavor Air.

Citește și:

10 secrete legate de zborul cu avionul, pe care nici o stewardeză nu ți le va spune

Alte stiri din Externe

Ultima oră