Experții ruși au deschis cutia neagră a avionului doborat de Turcia. Ce au descoperit specialiștii (VIDEO)

18 Dec 2015 | scris de Veronica Micu
Experții ruși au deschis cutia neagră a avionului doborat de Turcia. Ce au descoperit specialiștii (VIDEO)

Ministerul rus al Apărării a adunat aproximativ 20 de jurnalişti ruşi şi străini pentru a urmări în direct transmisia video a deschiderii cutiei negre.

"Este pentru prima dată când deschidem o cutie neagră în direct", a declarat pentru postul de știri Rossiia 24 generalul Serghei Dronov din cadrul forţelor aeriene ruse.

Doborârea acestui avion de vânătoare-bombardier de tip Suhoi-24 de către avioane de vânătoare turceşti de tip F-16 a provocat o gravă criză diplomatică între Moscova şi Ankara.

Turcia afirmă că avionul a intrat în spațiul său aerian și a ignorat mai multe avertismente radio, în timp ce Rusia neagă și denunță o provocare deliberată.

"Avem suficiente probe care arată că avionul rusesc nu a încălcat spaţiul aerian turc", a declarat Dronov, adăugând că aeronava a fost doborâtă în timp ce se afla în Siria, la 5,5 kilometri depărtare de frontiera turcă.

În urmă cu o săptămână, Vladimir Putin declara că o analiză a cutiei negre va permite stabilirea traiectoriei și a coordonatelor bombardierului în momentul în care a fost doborât.

Președintele rus a avertizat, de altfel, că descifrarea cutiei negre, indiferent de conținutul său, nu va duce la schimbarea atitudinii Rusiei și nu va atenua nemulțumirea față de Turcia după "această lovitură trădătoare".

Alte stiri din Externe

Ultima oră