Aveți niște milioane de euro? Sunt 11 insule scoase la vânzare în Grecia. Iată unde sunt situate

27 Iul 2015
Aveți niște milioane de euro? Sunt 11 insule scoase la vânzare în Grecia. Iată unde sunt situate
Unsprepreze insule grecești sunt de vânzare, pentru mai puțin de 15 milioane de euro. Insulele grecești sunt între 1.200 și 6.000, depinde de estimări. Zeci dintre ele sunt de vânzare la prețuri care sunt uneori cât pentru un apartament în Londra. Iată câteva exemple.

Insula Dulichium – 40 de milioane de euro

Este cea mai mare insulă privată scoasă la vânzare în Grecia la această oră, cu 5,4 milioane de metri pătrați. Punctul cel mai înalt se situează la 250 de metri deasupra nivelului mării. Are doar 4.000 de măslini, dar prezintă toate caracteristicile pentru a putea fi transformată într-o stațiune de lux.



Insula Nafsika – 8,5 milioane de euro

Recent a fost vândută. Această insulă este una dintre ultimele insule virgine ioniene. Are golfuri protejate, trei mari porturi naturale și o creastă montană care asigură o vedere la 360 de grade.





Insula Egee Nord – 35 de milioane de euro


La o jumătate de oră distanță de Atena în speed boat, această insulă încă destul de puțin dezvoltată atrage totuși întreprinzătorii particulari, datorită apropierii sale de Capitală.




Insula Stroggilo Island – 4,5 milioane de euro

Aflată în apropierea Insulei Marathos, în arhipelagul Dodecanez, această insulă este aproape în stare sălbatică. Odată filtrată, apa devine potabilă, iar curentul electric poate fi adus din Marathos.




Insula Kythnos - 4,5 milioane de euro


La o oră de Atena, cu vaporul, această insulă este locuită și are 20 de case pitorești. Sunt puși la dispoziție 2.000 de metri pătrați. Teritoriul insulei dispune de echipamente de bază.



Insula Nissos Sofia – 5 milioane de euro

Încă într-un stadiu nedezvoltat, insula a fost desemnată drept un sit Ramsar, siglă care desemnează zonele umede de importanță internațională. Liniște asigurată, căci navele comerciale nu au acces.



Insula Sf. Thomas – 15 milioane de euro

Situată la 20 de minute de Corint și 45 de minute de Atena cu vaporașul-taxi, această insulă nedezvoltată este în apele de smarald ale Salonicului.



Insula Gaia – 3 milioane de euro


Situată în grupul Echinadelor, în Marea Ionică, această insulă este supranumită de Private Islands Online ”Terenul de joc al milionarilor”, pentru că aici urmează să fie construite șase vile în zone disctincte, iar condițiile sunt ideale pentru sporturile nautice și pescuit.



Peninsula Lihnari – 3 milioane de euro

Situată la 10 minute cu vaporul la vest de Corint. Insula este încă lipsită de investiții. Are câteva proprietăți de lux, apă potabilă, o șosea și măslini. Proprietarii par presați să vândă, căci prețul a scăzut recent la jumătate.



Insula Omfori – 50 de milioane de euro


Situată în Marea Ionică, această insulă parțial dezvoltată găzduiește o singură clădire. Autorizația de construcție pe 20% din teritoriu a fost deja atribuită. Această achiziție ar putea reprezenta o bună oportunitate de investiție în cazul în care Guvernul grec își dă acceptul pentru proiecte imobiliare.



Insula Kardiotissa – 6,5 milioane de euro


În plină Marea Egee, insula oferă posibilități de dezvoltare nelimitate pe cele 113 hectare ale sale. ”Ar putea fi foarte ușor transformată în destinație de vacanță, case de vacanță, instalații pentru navigație, surfing și scufundări, grație apelor de un albastru amețitor.



Guvernul elen a luat decizia de a vinde mai multe insule nelocuite din Mediterana pentru a evita falimentul, în ciuda noului acord încheiat recent cu creditorii internaționali.

Vânzând câteva zeci de insule, printre care peninsula Lihnari, insulele Gaia și Stroggilo, dar și altele, Guvernul speră să câștige o sumă pe care o va utiliza pentru a amortiza datoria.

Potrivit analistului financiar Michael Hudson, această măsură nu va putea contribui, totuși, la reducerea datoriei publice.

Vânzarea zecilor de insule din Mediterana atestă, deci, extrema disperare a Guvernului grec.

 

Johnny Depp și-a luat insulă cu 4,2 milioane de euro


 

Actorul Johnny Depp este ultimul dintre celebritățile care au profitat de criza economică din Grecia pentru a cumpăra, la preț bun, o mică insulă nelocuită.

Potrivit agenției de presă Athens Macedonian, Johnny Depp și-a cumpărat o insulă în Egee, de circa 0,2 kilometri, cu 4,2 milioane de euro.

La fel, se zvonește că și Brad Pitt și soția sa, Angelina Jolie, ar fi pe punctul de a cumpăra insula Gaia, de 17 hectare.

Dar starurile hollywoodiene nu sunt singurele care se interesează de splendorile naturale elene, și investitori ruși bogați și chinezi se grăbesc să achiziționeze proprietăți și terenuri în Grecia.

Dacă sunteți în căutarea unei insule în Mediterana, site-ul Private island online repertoriază un mare număr de insule scoase la vânzare, pornind de la prețul de 3 milioane de euro.

Chiar și înainte de criză, numeroase celebrități au decis să-și ia o reședință de rezervă în Grecia, cum ar fi Sean Connery sau Tom Hanks și soția sa, Rita Wilson.





 


 

 

 

 


 


 


 


 

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră