AVERTISMENTUL LUI VAROUFAKIS. Spania ar putea deveni următoarea Grecie!

04 Aug 2015
AVERTISMENTUL LUI VAROUFAKIS. Spania ar putea deveni următoarea Grecie!
Fostul ministru elen al Finanţelor Yanis Varoufakis a avertizat Spania că va deveni următoarea Grecie, dacă ţara va adopta măsuri similare de austeritate precum a făcut-o Atena în schimbul unor pachete de salvare financiară internaţionale, relatează Sputnik, care citează un interviu acordat de acesta cotidianului spaniol El Pais. “Pericolul ca Spania să ajungă în situaţia Greciei există mereu şi se va materializa dacă se repetă aceleaşi greşeli care au fost impuse Greciei”, a declarat Varoufakis.

El a cerut spaniolilor să evalueze nevoile ţării lor după ce vor analiza “propria lor situaţie economică şi socială”.

Avertismentul lui Varoufakis are loc după ce premierul spaniol Mariano Rajoy a citat recent criza din Grecia pentru a promova planul Guvernului spaniol de administrare a crizei, înainte de alegerile generale din Spania aşteptate să se desfăşoare la sfârşitul acestui an.

Varoufakis a demisionat la o zi după ce Grecia a votat, în cadrul unui referendum în 5 iulie, împotriva termenilor stabiliţi de creditorii internaţionali ai Atenei – Comisia Europeană, Banca Centrală Europeană şi Fondul Monetar Internaţional.

Revenit pe scena mediatică, Varoufakis s-a aflat în centrul unei polemici pe tema crizei elene. Potrivit presei elene, fostul ministru de Finanțe ar fi pregătit un plan care ar fi urmat să pună în practică un sistem bancar paralel în Grecia,

în cazul în care Banca Centrală Europeană ar fi închis băncile, scrie Sputnik. (M.C)

Citește și:

Varoufakis, fostul ministru grec al Finanțelor, ar putea fi acuzat de ”înaltă trădare”

Alte stiri din Externe

Ultima oră