Premierul francez avertizează: Vor mai fi ATENTATE MAJORE în Europa. Este o "certitudine"!

13 Feb 2016 | scris de Veronica Micu
Premierul francez avertizează: Vor mai fi ATENTATE MAJORE în Europa. Este o

"Vor mai fi atacuri, atacuri de amploare, aceasta este o certitudine. Am intrat, şi o simțim foarte bine cu toții, într-o nouă eră, ce se caracterizează prin prezența durabilă a hiperterorismului. Un hiperterorism care se află la confluența dintre un pseudo-mesianism religios și folosirea terorii în masă. Acest hiperterorism va dura, chiar dacă trebuie să-l combatem cu cea mai mare hotărâre. Trebuie să fim pe deplin conștienți și să acționăm cu o foarte mare forță și foarte mare luciditate. Repet în fața voastră, cum am spus-o în fața concetățenilor mei: am intrat într-o altă epocă", a spus Valls în timpul unei mese rotunde la care participa și omologul său rus Dmitri Medvedev.

Valls a îndemnat Rusia să înceteze atacurile sale aeriene în Siria, atacuri ce afectează populația civilă. "Franța respectă Rusia și interesele ei, însă știm că pentru a redescoperi calea păcii și a discuției, bombardamentele asupra populației civile trebuie să înceteze", a subliniat Manuel Valls, adresându-se lui Medvedev.

Franța se află în stare de alertă maximă după atentatele teroriste de la Paris din 13 noiembrie 2015, soldate cu 130 de morţi şi peste 350 de răniţi.

Alte stiri din Externe

Ultima oră