AVERTISMENT. Ce se va întâmpla cu UE şi SUA dacă Donald Trump ajunge la Casa Albă (VIDEO)

12 Mar 2016 | scris de Veronica Micu
AVERTISMENT. Ce se va întâmpla cu UE şi SUA dacă Donald Trump ajunge la Casa Albă (VIDEO)

"Europa și SUA nu sunt pregătite pentru un astfel de președinte care, în opinia mea, nu are nicio experiență internațională. Trump aparține acelui gen de oameni pe care îi știm și aici în Europa, care au pentru orice lucru un țap ispășitor, însă nici o soluție concretă", a declarat Schulz la postul francez de știri I-Télé.

VEZI VIDEO AICI

Oficialul european susţine că, dacă puterile politice şi militare ar ajunge în mâinile sale, acest lucru i-ar oferi lui Trump "adevărate posibilități pentru decizii extrem de periculoase". 

"Sincer, eu prefer un alt candidat", a încheiat liderul social-democrat german. 

Obama, acuzat că a contribuit la ascensiunea lui Trump

Joi, actualul preşedinte american, Barack Obama, a respins categoric ideea potrivit căreia el ar fi contribuit, prin modul în care a guvernat, la ascensiunea miliardarului Donald Trump în tabăra republicană.

"Republicanii m-au acuzat de multe lucruri, dar să fiu găsit responsabil pentru alegerile lor primare și pentru candidatul pe care îl vor alege pentru prezidențiale este ceva nou. Dar nu voi accepta să validez ideea că această criză de nervi republicană care are loc este o consecință a acțiunilor mele", a declarat Obama într-o conferință de presă comună cu premierul canadian Justin Trudeau.

Potrivit lui Barack Obama, această atitudine a Partidului Republican a creat un mediu în care "cineva ca Donald Trump poate crește în influență".

Donald Trump, acum favorit pentru învestitura republicană la alegerile prezidențiale din 8 noiembrie, a condus mult timp tabăra celor care insistă asupra faptului că președintele american trebuie să fie născut în SUA.

Aceștia afirmau că Barack Obama, născut în Hawaii dintr-un tată kenyan și o mamă americană, ar fi născut de fapt în străinătate și nu ar fi eligibil pentru alegerile prezidențiale americane. În 2011, Donald Trump l-a determinat pe Barack Obama să-și facă public certificatul de naștere și să susțină o conferință de presă pentru a pune capăt zvonurilor și teoriilor conspirației.

Alte stiri din Externe

Ultima oră