Autorul atentatelor de la Boston, CONDAMNAT OFICIAL LA MOARTE. Djohar Tsarnaev: Îmi pare rău pentru viețile pe care le-am luat!

25 Iun 2015
Autorul atentatelor de la Boston, CONDAMNAT OFICIAL LA MOARTE. Djohar Tsarnaev: Îmi pare rău pentru viețile pe care le-am luat!
Un judecător de la Tribunalul federal din Boston l-a condamnat pe autorul atentatelor de la Boston, Djohar Tsarnaev, la moarte, la puțin timp după ce și-a cerut pentru prima dată iertare în public pentru faptele comise, relatează Yahoo News.
 
"Vă condamn la moarte prin execuție", a declarat judecătorul George O'Toole. 

"Aș vrea să le cer iertare victimelor, supraviețuitorilor. Îmi pare rău pentru viețile pe care le-am luat, pentru suferințele și pentru pagubele provocate, care sunt ireparabile. Sunt musulman, iar religia mea este islamul. Mă rog ca Allah să aibă milă de cei care au murit în aceste atentate", a declarat Djohar Tsarnaev, în vârstă de 21 de ani.
 
A fost pentru prima dată când Djohar Tsarnaev a vorbit în public după atentatele de la 15 aprilie 2013 din timpul maratonului de la Boston, soldat cu trei morți și 264 de răniți, dintre care 17 au avut membre amputate. Două bombe artizanale au fost detonate înainte de linia de sosire, transformând într-un carnagiu un eveniment foarte popular, care aduna zeci de mii de spectatori.

Atentatele de la maratonul de la Boston, comise de Djohar Tsarnaev și fratele său Tamerlan, între timp decedat, sunt cele mai grave comise în spațiul public de la cele de la 11 septembrie. 

Alte stiri din Externe

Ultima oră