Austria: Poliția a descoperit 24 de imigranți afgani într-o ”închisoare pe roți”. Șoferul era român

02 Sep 2015
Austria: Poliția a descoperit 24 de imigranți afgani într-o ”închisoare pe roți”. Șoferul era român
Poliția austriacă, aflată în stare de alertă după cazurile de imigranți afgani găsiți morți pe teritoriul țării, a descoperit, marți, 24 de tineri imigranți afgani, într-o camionetă descrisă ca fiind ”o închisoare pe roți”. Global Post citează AFP, care relatează că șoferul camionetei era român și a fugit de la locul faptei. El a fost arestat ulterior, cu ajutorul unui câine polițist.

"Vehiculul transporta 24 de minori afgani, majoritatea cu vârste de aproximativ 16 sau 17 de ani. Ei erau îngrămădiți în acest vehicul periculos ca niște obiecte, într-un spațiu mic. Ferestrele și ușile laterale erau închise, un grilaj era amplasat pe partea interioară a geamurilor care erau vopsite în negru. Ușile exterioare erau închise cu un lacăt. Era ca o închisoare pe roți", a declarat un purtător de cuvânt al poliției.

Poliția austriacă și-a intensificat controalele rutiere după descoperirea săptămâna trecută a 71 de cadavre în descompunere ale unor imigranți într-un camion abandonat pe banda de urgență a unei autostrăzi, nu departe de granița cu Ungaria.

Alte stiri din Externe

Ultima oră