Austria cere sanctionarea tarilor ce refuza refugiati prin taierea banilor alocati de UE

31 Aug 2015
Austria cere sanctionarea tarilor ce refuza refugiati prin  taierea banilor alocati de UE
Criza refugiatilor arata o tensiune crescanda intre tarile UE Doar noua tari membre UE preiau refugiati dar numarul acestora este in crestere si din acest motiv se  invoca tot mai mult respectarea cotelor de imigranti stabilite acum o luna .

Tarile est-europene, grupil de la Visegrad dar si Anglia, Irlanda si Danemarca sunt acuzate ca se sustrag obligatiei de a prelua din  imigrantii veniti din Africa si Orientul Mijlociu.

Nervozitatea pare asa fi atins cote maxime in Austria unde ministrul de interne a propus ca tarile care refuza preluarea imigrantilor sa fie penalizate prin taierea bugetelor alocate de UE.

Evident ca propunerea e inaplicabila dar faptul ca ea a fost facuta arata nervozitatea tot mai mare a tarilor spre care se indreapta afluxurile de refugiati.

Dar starea de tensiune si lipsa unei politici coerente se simte pe intreg teritoriul UE. Controalele de la granita Austriei cu Ungaria, fortele de ordine care controleaza autovehiculele in cautarea imigrantilor ilegali,folosirea armatei pentru tinerea situatiei sub control arata o UE incapabila sa ofere un raspuns coerent si eficient la aceata criza. 

Alte stiri din Externe

Ultima oră