Proteste la Atena în timpul dezbaterilor din Parlament privind acordul cu creditorii

15 Iul 2015
Proteste la Atena în timpul dezbaterilor din Parlament privind acordul cu creditorii
Incidente violente între poliție și manifestanți înarmați cu cocteiluri Molotov au avut loc miercuri în jurul orei 18.00 GMT în principala piață din Atena, Syntagma, în faţa clădirii Parlamentului, în momentul în care începea o dezbatere parlamentară crucială pentru viitorul ajutorului acordat Greciei.



Mai multe zeci de tineri mascați și purtând căști pe cap au început să arunce cu sticle incendiare la finalul unei manifestații la care au participat circa 12.000 de opozanți ai acordului ce impune condiții foarte dificile, semnat luni dimineață între Grecia și creditorii săi, relatează cotidianul Tovima, dar şi corespondenţii publicaţiilor străine.



Pachetul inițial de reforme promis zonei euro de premierul grec Alexis Tsipras a trecut miercuri după-amiază prima barieră legislativă, fiind avizat de cele patru comisii specializate din Parlamentul de la Atena, Legislativul grec urmând - probabil spre miezul nopții - să se pronunțe prin vot asupra acestor măsuri, precum și a acordului în ansamblu. (M.C)

Citiţi şi 
Planul de austeritate a trecut de comisii, în Parlamentul grec. Franţa a aprobat şi ea planul de ajutorare



Alte stiri din Externe

Ultima oră