ATENŢIE! Punctul de frontieră dintre Austria şi Ungaria, de la Nickelsdorf, a fost închis luni dimineaţă. Refugiaţii schimbă tactica

14 Sep 2015
ATENŢIE! Punctul de frontieră dintre Austria şi Ungaria, de la Nickelsdorf, a fost închis luni dimineaţă. Refugiaţii schimbă tactica
 Punctul de trecere a frontierei dintre Austria şi Ungaria, de la Nickelsdorf, a fost închis temporar din decizia autorităţilor austriece, deoarece poliţia austriacă aşteaptă un număr mare de refugiaţi din Ungaria în acea zonă, relatează Focus şi The Local. Purtătorul de cuvânt Gerald Koller a declarat că aproximativ 10.000 de refugiaţi sunt aşteptaţi să sosească la Heiligenkreuz în Burgenland, şi că nu există resurse pentru a gestiona un număr atât de mare de oameni. Poliţia a instalat bariere metalice în zonă, scrie The Local.

Există informaţii neoficiale că Ungaria vrea să desfiinţeze tabăra de refugiaţi de la Röszke, unde sunt găzduiţi circa 80.000 de oameni. Tabăra este la 386 de kilometri de Austria, şi există temeri că refugiaţii vor porni pe jos spre Austria, scrie The Local.

Măsura vine după ce Germania a impus controale la graniţa cu Austria încă de duminică, lăsând mii de refugiaţi care doreau să ajungă în Germania într-o situaţie de haos, în Austria.

This comes after Germany imposed controls on its border with Austria on Sunday - effectively leaving thousands of refugees who wish to travel to Germany to claim asylum in a “legal limbo” - stuck in Austria.

Persoanele care doresc să călătorească din Austria către Ungaria, luni, sunt sfătuite să folosească punctul de trecere de pe autostrada A6, pe la Kittsee sau Deutschkreutz.

Legăturile feroviare dintre Austria şi Germania s-au reluat parţial luni dimineaţă la ora locală 07:00, după 12 ore de întrerupere, dar între Salzburg şi Munchen tot sunt blocaje, din cauza unor refugiaţi aflaţi pe calea ferată.

Citiţi şi:

 UPDATE. Traficul feroviar dintre Austria şi Germania s-a reluat luni dimineaţă. Totuşi, se pot înregistra întârzieri mari
 
UPDATE

Puşi în faţa faptului împlinit, în privinţa punctului de frontieră de la Nickelsdorf, refugiaţii ar fi adoptat o nouă strategie, aceea de a "ataca" un nou punct de frontieră. Ar fi vorba despre Heiligenkreuz, spre care s-ar îndrepta între 300 şi 500 de refugiaţi.


Alte stiri din Externe

Ultima oră