Atentatele de la Istanbul. Care era, de fapt, planul celor trei kamikaze de pe aeroportul Ataturk

01 Iul 2016 | scris de Veronica Micu
Atentatele de la Istanbul. Care era, de fapt, planul celor trei kamikaze de pe aeroportul Ataturk

Potrivit cotidianului Sabah, atacatorii nu și-au dus planul la îndeplinire și au grăbit atacul pentru că au fost interceptați la intrarea în terminal de un ofițer de poliție.

"Jachetele pe care le purtau, în pofida căldurii, pentru a ascunde încărcăturile explozive au atras atenția unor civili și a unui ofițer de poliție", scriu jurnaliștii turci.

Autorităție cred că în spatele carnagiului se află ISIS, însă gruparea teroristă nu a revendicat până în prezent atacul..

Cei trei autori ai atacurilor sinucigașe proveneau din Rusia, Uzbekistan și Kârgâzstan și, potrivit unui oficial turc, au sosit la aeroport cu un taxi.

Potrivit cotidianului Hürriyet, cei trei kamikaze au închiriat un apartament în cartierul Fatih, unde trăiesc numeroși sirieni, palestinieni, libanezi și iordanieni, plătind un avans de 24.000 de lire turcești (circa 7.500 de euro) pentru un an.

Un vecin care locuia deasupra, și care nu i-a văzut niciodată pe cei trei, a povestit că s-a plâns autorităților de mirosul de substanțe chimice care venea după miezul nopții din apartamentul închiriat.

"M-am dus la mukhtar (responsabilul cartierului) care m-a trimis la poliție. Poliția a venit să discute cu mine după atentate....Am locuit deasupra unor bombe", a declarat revoltat bărbatul.

44 de persoane au fost ucise și peste 260 au fost rănite marți seara într-un triplu atentat sinucigaș, cel mai sângeros dintr-o serie de atacuri comise la Istanbul de la începutul anului.

Alte stiri din Externe

Ultima oră