Atacurile teroriste nu au omorât și turismul. Țara care va bate recordul la numărul de turiști

21 Aug 2015
Atacurile teroriste nu au omorât și turismul. Țara care va bate recordul la numărul de turiști
Numărul turiștilor străini care vor vizita în acest an Franța este așteptat să treacă pragul de 85 de milioane de persoane. Practic, țara se îndreaptă spre un nou record mondial în privința numărului turiștilor.

Parisul continuă să fie o atracție pentru vizitatori din lumea întreagă, deși după atentatele de la Charlie Hebdo, specialiștii se așteptau ca numărul acestora să scadă.

Numărul mare de turiști va duce la creșterea cu 4% a veniturilor înregistrate de acest sector, a declarat joi ministrul francez de Externe, Laurent Fabius, care este responsabil și de turism, potrivit Reuters.

Paris, castelele din Valea Loarei, stațiunile de ski din Alpi sau plajele de pe Riviera au făcut ca Franța să fie cea mai vizitată țară din lume încă din anii 1980.

'În 2015 ne îndreptăm spre un nou record mondial în materie de turism. Sper că vom depăși cifra de 85 de milioane de vizitatori', a declarat Laurent Fabius într-o conferință de presă.

Creșterea numărului de turiști străini este o veste bună pentru Guvernul francez, care și-a propus să reducă rata mare a șomajului.

Alte stiri din Externe

Ultima oră