Atacul de la Nisa, revendicat de ISIS

16 Iul 2016 | scris de Veronica Micu
Atacul de la Nisa, revendicat de ISIS

"Unul dintre soldații Statului Islamic a executat operațiunea de la Nisa ca răspuns la apelurile de a ataca cetățenii din țările membre ale coaliției internaționale care luptă contra ISIS" în Irak și Siria, a anunţat Amaq.

Între timp, poliţia franceză a arestat trei persoane care ar avea legătură cu atacul de joi noaptea, de la Nisa, în care au fost ucişi 84 de oameni şi aproape 200 răniţi.

Pentru Parchetul francez, atentatul de la Nisa se încadrează în tipul de amenințare a ISIS, al cărui purtător de cuvânt a îndemnat în ianuarie la uciderea de necredincioși folosind gloanțe, cuțite sau "mașini".

Autorul atentatului de la Nisa, ucis de poliţiştii francezi, a fost identificat drept Mohamed Lahouij Bouhlel.

Teroristul de la Nisa are un copil de trei ani, era şofer de camion de profesie, și un cunoscut forţelor de ordine pentru infracţiuni minore, dar nu era suspectat de terorism.

Bărbatul a fost identificat datorită amprentelor digitale de pe permisul de conducere găsit în camion, dar și după imaginile surprinse de camerele de supraveghere care l-au filmat în timp ce se urca în camion.

Trecutul acestuia este legat de un jaf armat, violenţe conjugale şi ameninţări. El a fost reţinut pentru una dintre infracţiuni în urmă cu cel puţin o lună şi a fost plasat sub control judiciar.

În momentul atacului, tunisianul era singur în camion, iar autorităţile încearcă în prezent să stabilească dacă a avut complici.

Citiți și:

NEGUSTORIE CU MOARTEA, la Nisa! Un tânăr britanic a surprins ULTIMELE CLIPE ale șoferului ucigaș (VIDEO)

Cine este șoferul ucigaș de la Nisa. Ultimul bilanț al atacului: 84 de morți și 60 de răniți (VIDEO)

Bebeluș de 8 luni, pierdut în timpul atacului de la Nisa. Anunțul făcut de părinții micuțului pe Facebook

MASACRUL de la Nisa, surprins într-o FOTOGRAFIE CUTREMURĂTOARE

VIDEO. Politiștii francezi încercând să stopeze camionul ucigaș

VIDEO. Momentul atacului de la Nisa şi reacţia Internetului. #prayfornice

Anunţul de ultimă oră al Ambasadei României în Franţa. Numere de telefon de urgenţă puse la dispoziţie de autorităţile franceze

Reacţia lui Victor Ponta la atentatul de la Nisa "O bătălie sângeroasă împotriva unui duşman sângeros"

Alte stiri din Externe

Ultima oră