Atacatorul de la Manchester este libianul Salman Abedi, iar cel arestat, fratele său

23 Mai 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Atacatorul de la Manchester este libianul Salman Abedi, iar cel arestat, fratele său Galerie foto (2)

Salman Abedi, britanic de origine libanez, este autorul atacului sinucigaş cu bombă din Manchester, au declarat oficiali de securitate occidentali, sub protecţia anonimatului, pentru politico.eu.

Abedi, născut în 1994, a murit după ce a ucis 22 de persoane şi a rănit peste 50 într-un atac declanşat după un concert la Manchester Arena. Autorităţile britanice aşteaptă rezultatele testelor DNA înainte de a face publică identitatea atacatorului, mai spun sursele citate.

Poliţia din Manchester a anunţat marţi că a arestat un tânăr de 23 de ani, în sudul oraşului, care are legătură cu atacul. Un alt bărbat a fost arestat în Arndale Center, cel mai mare mall din oraş, evacuat marţi pentru o perioadă scurtă de timp. Unul dintre cei doi bărbaţi arestaţi este fratele lui Abedi, a declarat un oficial de securitate.

Premierul britanic Theresa May, care a sosit marţi după amiază la Manchester, a descris atacul ca fiind "absolut oribil". "Am discutat astăzi cu poliţia despre ancheta aflată în desfăşurare. Ei lucrează pentru a stabili dacă în atac a fost implicat un grup mai mare. Să curmi nişte vieţi tinere în acest fel este devastator", a spus premierul britanic.

Alte stiri din Externe

Ultima oră