Atac terorist la Ierusalim: Două persoane ucise (VIDEO)

09 Oct 2016 | scris de Marina Constantinoiu
Atac terorist la Ierusalim: Două persoane ucise (VIDEO)

Un ofiţer de poliţie şi o femeie de 60 de ani au fost ucişi şi alte cinci persoane au fost rănite duminică dimineaţă după ce un atacator a deschis focul în apropierea unui sediul al poliţiei, în Ierusalimul de Est, autorul atacului fiind apoi ucis de poliţie.
Potrivit poliției, un terorist care circula într-un autovehicul în apropierea sediului de poliție din Ierusalimul de Est a deschis focul asupra trecătorilor.
Atacatorul s-a îndepărtat apoi la bordul vehiculului spre un cartier palestinian, unde a fost interceptat de polițiști pe motocicletă, care au reușit să-l neutralizeze, indică aceeași sursă.
Unul dintre polițiști a fost împușcat de atacator.

sergent

Ofiţerul de poliţie ucis în acest atac.


Poliția l-a identificat pe atacator drept un palestinian de 39 de ani din Ierusalimul de Est.
Violențele produse de la începutul lui octombrie 2015 în Teritoriile palestiniene, Israel și la Ierusalim au costat viețile a 232 de palestinieni, 34 de israelieni, doi americani, unui eritrean și unui sudanez, potrivit unui bilanț alcătuit de AFP.
Autoritățile israeliene se tem de o nouă reizbucnire a violențelor în luna octombrie, cu ocazia sărbătorilor evreiești de Yom Kippur și Sukkot, așa cum s-a întâmplat în 2015.

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră