Atac terorist dejucat la Bruxelles

29 Dec 2015 | scris de Cristi Semeghin
Atac terorist dejucat la Bruxelles

Două persoane au fost arestate în Belgia, fiind acuzate că ar fi plănuit atacuri teroriste care vizau capitala Bruxelles.

În cadrul unor raiduri ale poliției belgiene efectuate la Bruxelles, în Brabantul Valon și în apropiere de Liege, au fost reținute șase persoane.
Două persoane dintre cele reținute au fost arestate pentru participarea la activitatea unei grupări teroriste și implicarea în plănuirea unui atac terorist.
La domiciliul acestora, poliția a descoperit uniforme militare și materiale de propagandă ale grupării teroriste Statul Islamic, dar nu și explozivi.

Până în acest moment nu au fost identificate elemente care să stabilească o conexiune cu atacurile teroriste ce au avut loc luna trecută în capitala Franței, soldate cu 130 de morți și peste 300 de răniți.

Nivelul de alertă la secțiile de poliție din Bruxelles a fost crescut ca urmare a unor informații privind o amenințare împotriva unei secții de poliție situate în Grand Place, una dintre zonele capitalei belgiene unde este de așteptat să se strângă multă lume în noaptea de 31 decembrie pentru a marca Anul Nou.

Alte stiri din Externe

Ultima oră