Atac extremist în Berlin: Un cetățean german a urinat pe doi copii din estul Europei

04 Noi 2015
Atac extremist în Berlin: Un cetățean german a urinat pe doi copii din estul Europei
Incident fără precedent într-un tren din capitala Germaniei, Berlin. Cetățeanul german Christoph S. a urinat în stația Frankfurter Allee pe doi copii din estul Europei.  Înainte de incident, bărbatul de 32 de ani și prietenul său de 37 de ani au lansat atacuri xenofobe la adresa celor doi copii și a mamei acestora.

Cei doi au fugit imediat ce s-au deschis ușile trenului. Poliția berlineză a emis un mandat de reținere pe numele celor doi.

Fapta a avut loc la finalul lunii august, însă poliția a reușit să îl rețină pe Christoph S. abia în cursul zilei de marți.

Prietenul său a fost prins în luna octombrie în timpul unui marș al extremei drepte Pegida, însă judecătorul a decis să îl lase liber fiindcă are un domiciliu stabil. Procurorii au atacat sentința. 

Poliția a anunțat că cei doi au un cazier bogat în jigniri, vătămări corporale și folosire de simboluri interzise. Deutsche Bahn a decis să suspende timp de un an dreptul acestora de a mai folosi mijloacele de transport în comun.

“Sunt stupefiat. În mandatul meu am văzut multe, însă acesta este cel mai respingător și scârbos incident de care am auzit vreodată”, a declarat senatorul de Berlin, Frank Hendel (CDU), citat de revista Focus. (I.D)

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră