ATAC CU BOMBĂ în sud-estul Turciei. Trei oameni au fost uciși și 70 răniți (VIDEO)

18 Aug 2016 | scris de Veronica Micu
ATAC CU BOMBĂ în sud-estul Turciei. Trei oameni au fost uciși și 70 răniți (VIDEO)

Mai multe autospeciale ale poliţiei şi echipaje de urgenţă au intervenit la locul exploziei.

Potrivit postului de stat TRT, care-l citează pe guvernatorul local, marea majoritate a celor răniți în atac sunt civili.

Publicația turcă Daily Sabah scrie că, la câteva ore după incident, poliția a arestat un suspect, pe Medet Oruc, care ar avea legătură cu atacul. Oruc, care mai fusese închis pentru terorism și eliberat în 24 aprilie 2016, a fost rănit în operațiunea poliției ce a urmat exploziei.

"Trei dintre cei 70 de răniți într-o stare foarte gravă, iar 17 sunt polițiști", a declarat guvernatorul local Zahir Soganda.

Premierul turc Binali Yildirim a confirmat în timpul unei apariții în direct la televiziunea națională că a avut loc un atac asupra unui post de poliție din provincia Van, dar nu a furnizat detalii suplimentare.

Atacul vine la câteva zile după ce organizația teroristă PKK a ucis șapte oameni într-un bombardament ce a avut loc în sud-estul provinciei Diyarbakir din Turcia.

Erdogan a declarat război militanţilor PKK din sud-estul ţării, după ce un armistiţiu care a durat doi ani şi jumătate a eşuat în iulie 2015, ceea ce a dus la cele mai sângeroase violenţe între cele două tabere din anii ’90 încoace.

Alte stiri din Externe

Ultima oră