Teroare la Ankara! Doi militanți kurzi s-au detonat în capitala Turciei (VIDEO)

08 Oct 2016 | scris de Veronica Micu
Teroare la Ankara! Doi militanți kurzi s-au detonat în capitala Turciei (VIDEO)

Cei doi atacatori au detonat bombele pe care le pregătiseră pentru a fabrica maşini-capcană, le-a declarat jurnaliştilor guvernatorul Ankarei, Ercan Topaca.

El a explicat că militanţii sinucigaşi erau căutaţi de poliţie în urma unor informaţii primite din provincia Diyarbakir, sud-estul ţării, locuită de populaţie majoritar kurdă.

"Materialul utilizat, fabricarea (dispozitivului exploziv) şi modul în care a fost pregătit seamănă puţin cu PKK", a declarat guvernatorul.

PKK - organizaţie considerată teroristă de către autorităţile turce, UE şi SUA - desfăşoară de 32 de ani o insurecţie împotriva statului turc în sud-estul ţării cu scopul de a obţine independenţa. Violenţele au fost reluate anul trecut după o încetare a focului fragilă de doi ani. Declanşat în 1984, acest conflict s-a soldat cu peste 40.000 de morţi până acum.

În urmă cu un an, la 10 octombrie 2015, Ankara era ţinta celui mai grav atentat islamist comis vreodată în Turcia, soldat cu 103 morţi într-o explozie comisă în apropiere de gară. Niciodată revendicat, atacul a fost atribuit ISIS. 

Alte stiri din Externe

Ultima oră