Un asteroid va trece pe lângă Pământ. Cât de aproape, nimeni nu ştie

06 Mar 2016 | scris de Gabriela Antoniu
Un asteroid va trece pe lângă Pământ. Cât de aproape, nimeni nu ştie

Agenția spațială americană şi-a revizuit însă calculele. Acum se așteaptă ca roca spațială să apară câteva zile mai târziu, la data de 8 martie și, spre dezamăgirea celor care observă astfel de fenomene, asteroidul nu va trece probabil suficient de aproape pentru a-l vedea.

Important este că nu va lovi Pământul, dar există o șansă ca acest lucru să se întâmple. Acum doi ani s-a aflat la 1,3 milioane de mile de planeta noastră, şi acum se întoarce din nou pe orbita sa în jurul Soarelui, posibil, mult mai aproape de Pământ.

Cât de aproape? Greu de spus, din moment ce astronomii nu au avut suficient timp pentru a urmări asteroidul după descoperirea sa în octombrie 2013.

Calculele anterioare sugerează că ar fi vorba de 11.000 de mile de Pământ sau 9 milioane de mile depărtare. Dar, altele mai recente, arată că ar fi vorba despre o distanţă de 3 milioane de mile faţă de Pământ.

NASA spune însă că în acest moment "nu există nici o posibilitate" ca acesta să lovească Pământul. Există însă o şansă mică ca asteroidul să treacă la 15.000 de mile de planeta noastră - de 16 ori mai aproape decât este Luna faţă de Pământ, și cu 50% mai aproape decât mulți sateliți de comunicații.

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră