Așteptându-i pe refugiați. Austria construiește o barieră la granița cu Slovenia

28 Oct 2015
Așteptându-i pe refugiați. Austria construiește o barieră la granița cu Slovenia
Ministrul de interne austruac, Johanna Mikl-Leitner, a anuntat ca Austria se pregateste sa construiasca o bariera la granita cu Slovenia pentru a 'fluidiza” fluxul de imigranti care vor sa intre in tara.

“E vorba de o intrare controlata in tara noastra, nu e vorba de inchiderea granitei” a declarat ministrul.

Oficialul austriac a precizat ca aceasta bariera are rolul de a evita aglomeratia si busculadele care apar la intrarea in punctul de frontiera.

Presa austriaca scrie ca aceasta bariera se va intinde cativa kilometri de o parte si de alta a punctului de trecere. Membra a partidului conservator, Mikl-Leitner a starnit numeroase controverse in Austria prin declaratia ei de saptamana trecuta cand evoca necesitatea unei “Europe fortareata” in cazul valului de refugiati.

Tot mai multi oficiali guvernamentali de la Viena vorbesc in ultimul timp deb necesitatea unui sistem de bariere care sa reglementeze”sosirea imigrantilor intr-o maniera organizsata”.

Cum barierele de la granita austriaca vor fi probabil pazite e de presupus ca ele vor juca rolul gardurilor construite de Ungaria la granitele  cu Serbia si croatia.  

Alte stiri din Externe

Ultima oră