Asociaţia europeană a piloţilor:
Procurorii francezi s-au grăbit să tragă concluzii

01 Apr 2015
Asociaţia europeană a piloţilor: <br />Procurorii francezi s-au grăbit să tragă concluzii
Reprezentanţii Asociaţiei piloților europeni (ECA) şi-au exprimat îngrijoarea în legătură cu informaţiile legate de ancheta procurorilor francezi în cazul prăbușirii aeronavei Germanwings A320, relatează Sputnik International.

Potrivit ECA, ce prezintă 38.000 de piloţi europeni din 37 de state, declaraţiile făcute de procurorul francez Brice Robin, la mai puţin de 48 de ore de la accident, legate de faptul că Andreas Lubitz ar fi prăbuşit intenţionat aparatul, sunt o "o încălcare gravă a normelor internaţionale de anchetare acceptate la nivel global".

"Având în vedere nivelul de presiune pe care această scurgere de informaţii a creat-o fără îndoială, echipa de anchetă se confruntă cu o distragere gravă", atrage atenția ECA într-un comunicat.

"Piloţii europeni sunt profund deranjaţi de ultimele informaţii apărute în cadrul anchetei în cazul prăbuşirii zborului Germanwings 4U-9525. Concluziile anchetatorilor francezi, conform cărora copilotul a produs deliberat catastrofa, sunt şocante, iar gândurile noastre se îndreaptă spre familiile victimelor", se mai arată în document.

La rândul lor, reprezentanții Asociaţiei Internaţionale a Piloţilor, cu sediul la Washington, a emis aceleaşi avertismente şi a cerut publicului să se "abţină" de la speculaţii şi să permită investigaţiei să îşi urmeze cursul.

Alte stiri din Externe

Ultima oră