Artiștii din Hamburg au concertat 24 de ore pe stradă pentru a ajuta o româncă

02 Sep 2015
Artiștii din Hamburg au concertat 24 de ore pe stradă pentru a ajuta o româncă
În fiecare zi, Dorina stă în gara de tren Sternschanze din Hamburg. Zi de zi răsună aceleași melodii din acordeonul ei. Nu contează dacă e clad sau frig, dacă se simte bine sau rău: Dorina este obligată să stea pe stradă și să producă muzică în speranța că la finalul zilei va putea duce ceva bani acasă.  

Acasă e impropriu spus, fiindcă tânăra de 24 de ani, mamă a unui băiețel de șase ani, stă împreună cu soțul ei și mama bolnavă de inimă într-o hală din Billstedt. Pentru fiecare noapte și o pătură, ei plătesc cinci euro.

Câteodată nu reușește să strângă suficienți bani pentru mâncare și atunci abordează câțiva trecători. “Ajutați-mă și pe mine. Sunt disperată. Nu știu ce să mai fac”, spune ea încet. Reacțiile sunt împărțite: unii aruncă o monedă, alții își feresc rușinați privirea.

Organizația „Radical Neighborhood“ a luat decizia de a o ajuta pe româncă. Sub sloganul “Un șut în fund sărăciei”, ei au organizat un concert de 24 de ore pe stradă.

“Ea nu cântă pentru un contract cu o casă de discuri, ci pentru a supraviețui. Ea are nevoie de ajutorul nostru. Obiectivul este să adunăm suficienți bani, astfel încât ea și familia ei să nu aibă probleme timp de un an cu cazarea.

Vrem ca liniștea să se întoarcă în viața Dorinei, poate și o perspectivă. Fără ajutorul vostru nu avem nicio șansă. Haideți să dăm un șut în fund sărăciei și să o ajutam pe Dorina”, notează organizatorii de la "Radical Neighborhood".

La actiune au participat diverși artiști din orașul german si zonele limitrofe. Evenimentul a debutat sâmbătă, 29 august, la ora 16, și s-a încheiat duminică, 30 august, la ora 17.30, iar toate fondurile strânse, 3.000 de euro, au fost donate familiei Dorinei, a anunțat pagina de Facebook a organizației.

În total 19 muzicieni și trupe, dar și câțiva DJ s-au aflat în gara Sternschanze din Hamburg. Conform Hamburger Morgenpost au participat și artiști mai cunoscuți, precum Tom Klose, Ticos Orchestra sau Anna Guder. 

Alte stiri din Externe

Ultima oră