Poliția franceză a confiscat 174 de arme, dintre care 18 sunt arme de război

20 Noi 2015 | scris de Cristi Ionescu
Poliția franceză a confiscat 174 de arme, dintre care 18 sunt arme de război

Poliția franceză a confiscat, în urma a încă 180 de percheziții desfășurate pe tot cuprinsul Franței în noaptea de joi spre vineri, 70 de arme, astfel că numărul total al armelor reținute după cinci zile de la lansarea operațiunilor antiteroriste a ajuns la 174, dintre care 18 sunt arme de război, transmite agenția EFE.

De asemenea, noaptea trecută au fost arestate 17 persoane, alte 164 fiind plasate sub arest la domiciliu. Au fost confiscate stupefiante și sume de bani.

Starea de urgență declarată după atentatele de vinerea trecută, soldate cu 130 de morți și peste 350 de răniți, a fost prelungită joi de Adunarea Națională franceză pentru trei luni. Prin urmare, poliția are dreptul să efectueze percheziții fără mandat și să rețină orice persoană suspectă.

Într-un cartier din localitatea Sens, situată la 120 de kilometri sud-est de Paris, s-a dispus interzicerea circulației pe timpul nopții, după ce acolo s-au găsit arme și documente false. Totuși, un reprezentant al poliției a declarat agenției EFE că aceste obiecte ar putea avea legătură cu infracțiuni de drept comun, nu cu cele de natură teroristă.

Alte stiri din Externe

Ultima oră