Armata Rusiei este acum cu 15% mai mare decât atunci când a invadat Ucraina, spune un general american

11 Apr 2024
Armata Rusiei este acum cu 15% mai mare decât atunci când a invadat Ucraina, spune un general american

Rusia este pe cale de a comanda cea mai mare armată de pe continent, forțele armate ale Rusiei au crescut în timpul războiului din Ucraina în loc să scadă, a declarat miercuri generalul armatei americane Christopher Cavoli, comandantul suprem al NATO în Europa, scrie Bussines Insider

„Armata este acum mai mare – cu 15% – decât era când a invadat Ucraina”, a declarat generalul armatei americane Christopher Cavoli, comandantul suprem aliat al NATO în Europa, în cadrul Comitetului pentru serviciile armate a Camerei Camerei, într-o audiere .

„În ultimul an, Rusia și-a crescut trupele din prima linie de la 360.000 la 470.000”, a continuat Cavoli, adăugând că numărul sporit provine de la creșterea vârstei de recrutare a Rusiei de la 27 la 30 de ani.

Creșterea, a spus Cavoli, a însemnat că Rusia a reușit să mărească „grupul de recruți militari disponibili cu 2 milioane în anii următori”.

„În concluzie, Rusia este pe cale de a comanda cea mai mare armată de pe continent”, a spus Cavoli în declarația sa de deschidere către Congres.

„Indiferent de rezultatul războiului din Ucraina, Rusia va fi mai mare, mai letală și mai supărată pe Occident decât atunci când a invadat”, a adăugat el.

Săptămâna trecută, secretarul de stat adjunct Kurt Campbell a declarat că Rusia și-a restabilit „ aproape complet ” armata după ce a suferit pierderi grele în Ucraina.

„Noile sale capacități reprezintă o provocare pe termen lung pentru stabilitatea în Europa și amenință aliații NATO”, a spus Campbell participanților la un dialog găzduit de Centrul pentru o Nouă Securitate Americană, un think tank cu sediul la Washington, pe 3 aprilie.

Avertismentele lui Cavoli și Campbell privind o armată rusă revigorată vin pe fondul scăderii sprijinului SUA pentru războiul din Ucraina. Congresul a blocat în mod repetat încercările administrației Biden de a trimite ajutoare Ucrainei.

„Dacă nu vom continua să sprijinim Ucraina, Ucraina va rămâne fără obuze de artilerie și va rămâne fără interceptoare de apărare aeriană într-o perioadă destul de scurtă”, a spus Cavoli miercuri.

„Pe baza experienței mele de peste 37 de ani în armata SUA, dacă o parte poate trage și cealaltă nu poate trage înapoi, partea care nu poate trage înapoi pierde”, a continuat el.

Alte stiri din Externe

Ultima oră