ARMA SECRETĂ a Rusiei, dezvăluită în premieră! PRIMELE IMAGINI cu tancul T-14 ARMATA, publicate pe site-ul oficial al ministerului Apărării (VIDEO)

24 Apr 2015
ARMA SECRETĂ a Rusiei, dezvăluită în premieră! PRIMELE IMAGINI cu tancul T-14 ARMATA, publicate pe site-ul oficial al ministerului Apărării (VIDEO)
Ministerul rus al Apărării a publicat prima sesiune de fotografii cu noul tanc T-14 ARMATA. "Jucăria" va fi prezentată la parada națională de pe 9 mai, ce va avea loc în Piața Roșie din Moscova.

De la începutul anului, presa internațională a mai publicat imagini spion cu mașina de luptă a rușilor, însă informațiile legate de caracteristicile tehnice ale tancului au rămas clasificate.

Aceste fotografii, însă, vin pe cale oficială, fiind publicate chiar de ministerul rus al Apărării.

"Tancul ARMATA va fi principalul mijloc de luptă folosit de trupele terestre ale Rusiei. Este dotat cu un nou sistem de încărcare a muniției", anunță ministerul rus, care precizează, totodată, că vehiculul "are caracteristici tehnice fundamental noi".

Potrivit mass-media din Rusia, tancul a fost dezvoltat la întreprinderile „Uralvagonzavod”, iar costul acestuia este estimat la aproximativ 7,75 milioane de dolari.

Caracteristicile T-14 ARMATA, vehiculate în presă:

- turela este fara echipaj
- manipularea turelei este digitala
- echipajul este ascuns într-o capsulă blindată specială
- șapte role ale șenilelor, în loc de șase
- protecție activă și cu un tun cu țeavă netedă 2A82 de calibru 125 mm
- largă varietate de senzori. 

T-14 Armata, care se vrea rivalul super-performantelor tancuri Abrams american și Leopard II german, este dotat cu un motor de 1500 de cai putere, poate atinge viteze de 90 de km/h, este dotat cu o mitralieră teleghidată. (V.M.)



Alte stiri din Externe

Ultima oră