Statul Islamic a decapitat un reputat arheolog și i-a atârnat cadavrul în piața mare!

19 Aug 2015
Statul Islamic a decapitat un reputat arheolog și i-a atârnat cadavrul în piața mare!
Membrii ai gruprii teroriste Statul Islamic (SI) au decapitat un reputat arheolog din orașul antic sirian Palmira. Corpul neînsuflețit al lui Khaled Asaad, în vârstă de 82 de ani, a fost atârnat de o coloană într-o piață din centrul sitului istoric

Reuters relatează că șeful pentru antichitățile statului în Siria, Maamoun Abdulkarim, a confirmat teribila crimă, adăugând ca arheologul a fost deținut și interogat timp de peste o lună de militanții musulmani suniți ultraradicali, a afirmat el pentru Reuters.
   
"Imaginați-vă că un asemenea savant care a adus servicii memorabile locului și istoriei să fie decapitat... și trupul lui să fie încă agățat de una dintre coloanele antice în centrul unei piețe din Palmira", a spus Abdulkarim.
   
Asaad era cunoscut pentru mai multe lucrări academice publicate în reviste arheologice internaționale privind Palmira, care în antichitate a înflorit ca un nod comercial important pe Drumul Mătăsii.
   
El a lucrat de asemenea în ultimele decenii cu misiuni de arheologi americani, francezi, germani și elvețieni la săpături și cercetarea faimoaselor ruine vechi de 2.000 de ani în Palmira, înscris în Patrimoniul Mondial al UNESCO incluzând morminte romane și Templul lui Bel.
   

Alte stiri din Externe

Ultima oră