Apelul Ambasadei României în Franţa. Drapelul României a fost coborât în bernă

14 Noi 2015 | scris de Marina Constantinoiu
Apelul Ambasadei României în Franţa. Drapelul României a fost coborât în bernă


« Dacă dețineți informații despre cetățeni români care se află într-o situație de urgență generată de atentatele în curs, contactați Ambasada României la Paris pe numerele: +33 (0) 68 07 13 729 și +33 (0) 1 47 05 07 55 sau pe adresa de email paris.consul@mae.ro », se arată într-unul dintre mesajele postate.


Se menține recomandarea autorităților franceze de a evita locurile publice și deplasările care nu au caracter urgent în regiunea pariziană, precizează ambasada.

Unitățile de învățământ și alte instituții publice (muzee, biblioteci, piscine, etc) vor fi închise pe parcursul zilei în Paris.

Transportul public în capitala franceză este îngreunat, anumite statii rămânând închise. Informații actualizate pot fi gasite pe site-ul RATP.


Frontierele franceze nu sunt închise, dar sunt efectuate controale sistematice la punctele de trecere. Persoanele care au prevăzute deplasări în orele şi zilele următoare către România sau spre Franţa trebuie să verifice împreună cu companiile de transport dacă orarele acestor deplasări nu au fost perturbate.


Profund marcați de atacurile teroriste barbare care au avut loc ieri la Paris, membrii Ambasadei României în Franța transmit condoleanțe și sunt alături de familiile şi cunoscuţii celor care şi-au pierdut viaţa sau au fost răniți în aceste tragice evenimente.


În semn de solidaritate cu poporul francez, Ambasada României la Paris a coborât în bernă drapelele naționale arborate pe sediul misiunii. (Marina Constantinoiu)

Alte stiri din Externe

Ultima oră