Anglia: Şofer de taxi, lovit şi înjurat pentru că era ROMÂN!

02 Iun 2015
Anglia: Şofer de taxi, lovit şi înjurat pentru că era ROMÂN!
Un englez, care a atacat şi înjurat un taximetrist român în oraşul Yeovil, a susţinut în faţa poliţiştilor care l-au arestat  că e rasist şi urăşte străinii.

Conform westerngazette.co.uk, Nigel James Cornwall a urcat într-un taxi, pe locul din faţă, iar cei trei prieteni ai săi care îl însoţeau, au ocupat locurile din faţă. Apoi, Cornwall a început să facă remarci dezgustătoarea la adresa şoferului în momentul când acesta le-a cerut să plătească un avans de 15 lire pentru cursă. Şi nu s-a oprit aici. A început să lovească taxiul şi să -i strige şoferului "f***ing foreign c***". După aceea, fără să fie provocat, i-a tras un pumn în ceafă şoferului şi a coborât din maşină. Ulterior, în urma unei plângeri depuse de şoferul român, Raymond Bola, Cornwall a fost arestat.

La 26 aprilie, Cornwall, în vîrstă de 48 de ani, a pledat vinovat în faţa instanţei susţinând că, pentru a-l hărţui pe şoferul de taxi, a folosit un limbaj ameninţător, insultător şi un comportament rasial. El i-a spus judecătorului David Taylor că a venit la Yeovil pentru o nuntă şi, după ce a băut o zi întreagă cu prietenii, au decis să plece în oraş.

Procurorul Christine Hart i-a spus judecătorului că şoferul român a fost cel căruia Cornwall şi prietenii săi i-au cerut să-i ducă în două locuri diferite din oraş.
Conform plângerii şoferului român, după ce a refuzat să plătească avansul de 15 lire, cerut pentru cursă, Cornwall a devenit agresiv, înjurându-l şi spunând că nu vrea să-i plătească. Apoi, a început să lovească taxiul şi să scuipe.

„Reclamantul a chemat poliţia şi le-a cerut celor patru bărbaţi să coboare din taxi, încercând să-l împingă  pe Cornwall din maşină, în timp ce acesta continua să facă remarci rasiste. Apoi, acuzatul s-a întors, i-a tras un pumn în ceafă şoferului şi a coborât. Ulterior, victima a auzit lovituri în portiera şi caroseria maşinii şi pe Cornwall înjurând: <"you f***ing n****r>”, a mai spus procurorul.

Poliţiştii ajunşi la faţa locului l-au arestat pe Cornwall care a continuat să prolifereze injurii rasiste. Dus la la secţia de poliţie, el a spus că se află acolo din cauza "P**i Muslim c***". Christine Hart a adăugat că agresorul a susţinut în timpul interogatorului că probabil a făcut acele remarci deoarece este rasist şi nu-i plac străinii.

Cornwall a mai spus în faţa instanţei că are probleme cu băutura de cîţiva ani care s-au agravat după ce soţia sa a fost diagnosticată cu cancer, iar el a început să ia antidepresive.
"Aş vrea, dacă se poate, să-i cer iertare şoferului de taxi. Din ziua aceea, am cerut ajutor medical şi nu am mai băut deloc. Nu e corect ce am făcut nici faţă de oameni, nici faţă de soţia mea. Am venit la Yeovil pentru o nuntă, am băut şi tot ce s-a întâmplat a fost din cauza alcoolului", a susţinut Cornwall.

De cealaltă parte, şoferul român de taxi a susţinut, într-o declaraţie, că s-a simţit dezgustat de ceea ce s-a întâmplat, şi, că, deşi a mai avut parte de incidente rasiale, niciunul nu a fost de un asemenea nivel. "Ceea ce s-a întâmplat m-a întristat foarte mult deoarece muncesc mult să-mi întreţin familia, iar acum, când trebuie să mă urc la volan, devin agitat", a scris şoferul în declaraţie.

Cazul a fost amânat până la 19 iunie, dar judecătorul i-a spus lui Cornwall că sunt luate în calcul toate variantele, inclusiv o pedeapsă cu închisoarea. Până la următoarea înfăţişare, Cornwall a fost eliberat fără cauţiune.

Alte stiri din Externe

Ultima oră