Merkel e de neclintit. Cancelarul german cere în continuare cote europene permanente

25 Noi 2015 | scris de Cristi Ionescu
Merkel e de neclintit. Cancelarul german cere în continuare cote europene permanente

Cancelarul german Angela Merkel și-a susținut miercuri în fața Bundestagului punctul de vedere față de refugiați, în pofida criticilor interne și externe, ea reafirmând totodată că dorește să fie instituite la nivelul Uniunii Europene cote permanente de repartizare a refugiaților între statele membre, transmit agențiile DPA și Reuters.

Referindu-se la pericolele teroriste în contextul recentelor atacuri de la Paris, Angela Merkel a admis că amenințarea teroristă în Germania este ridicată, dar a apreciat că cel mai bun răspuns care poate fi dat teroriștilor este ca viața să se desfășoare normal. "Noi, europenii, vom arăta că viața noastră liberă este mai puternică decât orice teroare", a spus ea în fața parlamentarilor german.

În discursul ce a durat 40 de minute, Angela Merkel a răspuns și criticilor celor care au atras atenția că valul de migranți a evidențiat deficiențele spațiului de liberă circulație Schengen, în viziunea ei soluția fiind adoptarea unor noi cote obligatorii de refugiați, care să fie permanente.

După ce la Consiliul european Justiție și Afaceri Interne (JAI) din 22 septembrie s-a decis împărțirea a 160.000 de migranți prin cote obligatorii între statele UE, Angela Merkel a declarat că această decizie a fost doar un 'prim pas' către adoptarea unor cote permanente pentru redistribuirea automată a tuturor migranților ce vor veni de acum înainte în Europa.

Alte stiri din Externe

Ultima oră