Angela Merkel, prima reacție după victoria lui Trump

09 Noi 2016 | scris de Veronica Micu
Angela Merkel, prima reacție după victoria lui Trump

„Germania şi America sunt conectate prin valori ale democraţiei, libertăţii, respectului pentru lege şi pentru demnitatea umană, independent de origine, culoarea pielii, religie, gen, orientare sexuală sau vederi politice. Îi ofer noului preşedinte al SUA o cooperare pe baza acestor valori. Parteneriatul cu SUA este şi rămâne o fundaţie a diplomaţiei germane”, a spus Merkel, potrivit The Local. 

Clinton a câştigat votul popular

Hillary Clinton a pierdut alegerile prezidenţiale, după ce a obţinut cu 71 de electori mai puţin decât rivalul republican Donald Trump, deşi a strâns cu 136.053 mai multe sufragii în toate statele americane, potrivit CNN.

Până la ora 15.30, un număr de 59.178.962 de alegători americani au votat pentru Hillary Clinton, în vreme ce alte 59.041.945 de sufragii s-au îndreptat spre tabăra lui Donald Trump. Ceea ce înseamnă că democrata a obţinut cu 136.053 de voturi mai mult decât rivalul ei republican, care a fost declarat câştigător al alegerilor prezidenţiale.

Clinton a devenit al cincilea candidat prezidenţial care pierde alegerile, deşi a primit mai multe voturi din partea americanilor.

Donald Trump a obţinut însă 289 de electori prin comparaţie cu cei 218 electori ai lui Hillary Clinton.

Citește și:

Mesajul lui Putin după victoria lui Trump

Donald Trump este noul preşedinte al Statelor Unite: "America nu va accepta altceva decât ceea ce este mai bun"

Hillary Clinton l-a sunat pe Trump și şi-a recunoscut înfrângerea

Băsescu, după victoria lui Trump: "După Brexit, a venit SUAexit!"

Bursele din întreaga lume s-au prăbușit, la vestea unei posibile victorii a lui Trump

Alte stiri din Externe

Ultima oră