UPDATE. Informaţii contradictorii despre Angela Merkel. A leşinat sau i s-a rupt scaunul şi a căzut?

26 Iul 2015
UPDATE. Informaţii contradictorii despre Angela Merkel. A leşinat sau i s-a rupt scaunul şi a căzut?
Nici cea mai puternică femeie din lume, aşa cum reise din clasamentul revistei Forbes, nu este la adăpost de necazuri. Cancelarul german Angela Merkel, care asista sâmbătă la deschiderea prestigiosului festival de operă de la Bayreuth, a leşinat în timpul reprezentaţiei spectacolului „Tristan şi Isolda”.

Incidentul ar fi avut în pauza de după primului act al reprezentaţiei, potrivit tabloidului Bild.

Merkel a căzut de pe scaun. După două minute şi-a revenit şi s-a putut ridica.

Împreună cu cancelarul se mai aflau preşedintele Bundestag-ului, Norbert Lammert, şi ministrul Culturii, Monika Grutters.

Merkel şi-a revenit rapid, astfel că la finalul spectacolului a putut să declare ziariştilor că este foarte bine, ca şi când nimic nu se întâmplase. 
Bild reaminteşte că a mai existat un incident similar în prima zi a unei conferinţe a partdului cancelarului german, CDU, desfăşurată la Koln, iar atunci problema de sănătate a fost pusă pe seama stresului şi a deshidratării. Merkel a mai leşinat şi în timpul unui interviu pentru postul de televiziune ZDF. 

UPDATE

Informaţiile tabloidului Bild nu au fost confirmate de organizatorii festivalului bavarez, la solicitarea agenţiei franceze de ştiri France Presse, preluată de Huffington Post Germania.

Potrivit Huffington Post Deutschland, scaunul cancelarului german s-a clătinat, iar unul dintre picioare s-a rupt, aşa că Merkel a căzut.

Agenţia germană de presă DPA nu face nicio referire la incident, ci doar o citează pe Merkel care a declarat la finalul reprezentaţiei că „a fost o seară mare”. (I.D)


Alte stiri din Externe

Ultima oră