Angela Merkel a făcut să plângă o fetiţă, într-o emisiune televizată (VIDEO)

16 Iul 2015
Angela Merkel a făcut să plângă o fetiţă, într-o emisiune televizată (VIDEO)
Cancelarul german Angela Merkel a declanşat o polemică pe Internet după ce a făcut să plângă o fetiţă în timpul unei emisiuni televizate. Miercuri, Merkel s-a deplasat la Rostock pentru a discuta cu 30 de liceeni. Televiziunile s-au gândit că este o oportunitate pentru imagini frumoase, care să dovedească faptul că Merkel nu se ocupă doar de Grecia, ci şi de alegătorii săi.

Dar ceva i-a scăpat. O palestiniană venită din Liban acum patru ani a întrebat-o într-o germană foarte corectă, de ce ea va trebui să fie expulzată în cele din urmă, deşi doreşte să înveţe în Germania. „Eu vreau să studiez, asta e dorinţa mea!”, a explicat fata.

Merkel i-a răspuns că, din păcate, Germania nu poate aduna toată nenorocirea lumii, căci, în ciuda situaţiei din Liban, această ţară nu este în război şi că procedurile vor continua până se decide ceva definitiv.

Emisiunea a continuat câteva momente, apoi cancelarul german este văzută îndreptându-se către fată, pe care o găseşte plângând. Moment în care o mângâiepe frunte.

Scena provoacă numeroase discuţii pe Net. Pe Twitter, utilizatorii germani care folosesc hashtag-ul #Merkelstreichelt (Merkelmangaiere) se întreabă dacă Merkel a dat dovată de suficientă empatie.

Această imagine confirmă mai ales imaginea unei cancelare apropiate de oameni, dar care nu deviază de la principiile sale.

Ironia sorţii, Merkel a discutat cu tinerii în cadrul unei serii de întâlniri organizate de Guvernul german anul acesta sub titulatura:”Cum să trăieşti bine în Germania”. (I.D)

 

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră