Americanii ȘTIAU că El Chapo va EVADA! Associated Press publică DOCUMENTE INCENDIARE despre liderul mondial al drogurilor (VIDEO)

14 Iul 2015
Americanii ȘTIAU că El Chapo va EVADA! Associated Press publică DOCUMENTE INCENDIARE despre liderul mondial al drogurilor (VIDEO)
Documente din interiorul DEA - Drug Enforcement Administration - Departamentul de Combatere a Drogurilor, obținute de agenția Associated Press, dezvăluie faptul că SUA știau de existența unor planuri pentru evadarea lui Joaquin "El Chapo" Guzman. Agenții DEA intraseră în posesia unor astfel de informații imediat după capturarea din 2014 a celui mai puternic traficant de droguri din lume, scrie Sputnik International
 
În martie 2014, la o lună de la arestarea în Mexix a lui Joaquin "El Chapo" Guzman, agenții din Los Angeles au raportat un complot finanțat de un alt cartel de droguri prin care se încerca amenințarea și mituirea oficialilor închisorii.
 
În iulie, o investigație a scos la iveală faptul că fiul lui El Chapo a angajat o echipă de agenți de contrainformații pentru a pune la punct un plan de evadare pentru tatăl său.
 
Cinci luni mai târziu, în decembrie, agenții DEA din Houston raportau o operațiune prin care se urmărea eliberarea atât a lui Guzman, cât și a lui Miguel Ángel Treviño Morales, alias Z-40.
 
Având în vedere existența acestor informații, este greu de înțeles de ce nu s-au întărit măsurile de securitate. 

"Este foarte dezamăgitor și, sincer, sunt uluit. Nu poți lua în custodie un infractor de un asemenea calibru și să-l tratezi ca pe un deținut oarecare", a declarat fostul director al DEA în Mexic, David Gaddis.
 
Conform documentelor obținute de Associated Press, Guzman și-a condus afacerea și din spatele gratiilor, chiar dacă se afla într-o închisoare de maximă securitate.
 
În acest moment, 30 de gardieni ai închisorii sunt reținuți și interogați de autorități cu privire la evadarea lui El Chapo. Procuratura generală din Mexic a oferit o recompensă de 60 de milioane de pesos (circa 3,8 milioane de dolari) pentru orice informație despre locul unde s-ar putea ascunde Joaquín Guzmán. 
 
Guzman a evadat sâmbătă noapte dintr-o închisoare aflată în Altiplano, la 90 de kilometri vest de capitala Ciudad de Mexico, printr-un tunel care ducea într-o clădire aflată în construcție. El Chapo a mai evadat în 2001 dintr-o închisoare de maximă securitate, ascuns într-un coș cu lenjerie murdară.
 



 

Alte stiri din Externe

Ultima oră