Decizie surprinzătoare: Americanii își retrag portavioanele din Golful Persic, pentru prima oară din 2007

31 Iul 2015
Decizie surprinzătoare: Americanii își retrag portavioanele din Golful Persic, pentru prima oară din 2007
Pentru prima oară din 2007, portavioanele americane nu vor mai fi prezente deloc în Golful Persic, relatează Fox News, care citează o sursă din cadrul comandamentului marinei SUA.
 
Retragerea portavioanelor din Golf, timp de două luni, vine într-un moment în care Statele Unite nu doar că lansează atacuri aeriene asupra țintelor grupării jihadiste Statului Islamic, dar și încearcă să mențină un control asupra potențialei agresiuni iraniene în regiune.
 
"Absența portavioanelor va diminua capacitatea noastră în regiune. Ar fi pentru prima oară din 2007 când un portavion american nu ar exista în Golful Persic. Această retragere (din Golf) reflectă presiunile anterioare asupra forței noastre și angajamentele pe termen lung", a declarat amiralul John Richardson, în fața Comitetului senatorial pentru serviciile armatei. 
 
În prezent, în Golf staționează portavionul USS Theodore Roosevelt. Însă, potrivit Fox News, armata SUA ar putea să se bazeze pe un portavion francez în perioada în care navele sale vor fi absente în zonă.
 
 

Alte stiri din Externe

Ultima oră