Ameninţare cu bombă la un liceu din Franţa (VIDEO)

11 Ian 2016 | scris de Veronica Micu
Ameninţare cu bombă la un liceu din Franţa (VIDEO)

Amenințarea a fost postată pe Twitter de către un tânăr, care susține că în locuri ascunse au fost plasate bombe ghidate prin radio, a relatat France Info.

Prefectura Oise a anunțat într-un comunicat că elevii de la Liceul Mireille Grenet, situat la circa 100 km nord de Paris, au ieșit din clădire într-o atmosferă de calm, mulți dintre ei au plecat direct acasă sau au fost preluați de către părinții lor.

Forțele de securitate cercetează o suprafață a școlii de 59.000 de metri pătrați și o anchetă a fost deschisă în legătură cu autorul tweet-ului, a precizat prefectura.

Recent, președintele francez François Hollande a anunțat noi propuneri de întărire a securității pentru combaterea amenințării teroriste. Potrivit unor surse din anturajul președintelui, acesta va prezenta detaliile unui proiect de lege în curs de elaborare, ce va înăspri Codul penal în scopul combaterii mai eficiente a 'crimei organizate' și 'terorismului'.

Printre prevederile principale ale textului — care va examinat în guvern în luna februarie — se numără flexibilizarea regulilor de recurgere la arme de către polițiști, măsură reclamată de mult timp de forțele de ordine, și extinderea posibilităților de efectuare de percheziții pe timpul nopții.

Măsurile preconizate urmează să permită "întărirea cu titlu permanent a instrumentelor și mijloacelor puse la dispoziția autorităților administrative și judiciare" franceze, în afara situației de stare de urgență decretate după atentatele din 13 noiembrie și care, în principiu, se va încheia la sfârșitul lunii viitoare.

Alte stiri din Externe

Ultima oră